Appartement Wadpier

10x must do's op Ameland

Ameland is het pareltje van de Waddeneilanden! Of je nu een natuurliefhebber, avonturier of strandliefhebber bent, dit eiland heeft voor ieder wat wils. Hier zijn tien must-do’s die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Ameland.

1. Huur een fiets: Ameland staat bekend om zijn uitgestrekte fietspaden, dus huur een fiets en verken het eiland op je eigen tempo. Fiets door charmante dorpjes, langs prachtige duinen en geniet van adembenemende uitzichten.

2. Beklim de vuurtoren: Hét boegbeeld van Ameland. Je wordt beloond met een panoramisch uitzicht over het eiland. Een perfecte plek voor foto’s en om te genieten van de schoonheid van de Waddenzee.

3. Proef Amelander specialiteiten: Trakteer jezelf op een Nobeltje bij het proeflokaal van Nobel. Geniet van vers gevangen vis, proef ambachtelijk gebrouwen bier bij de bierbrouwerij en laat je verrassen door Amelander producten die onder andere in de molen in Hollum worden gemaakt. 

4. Ga wadlopen: Ervaar de unieke sensatie van wadlopen, waarbij je door het slik en over zandbanken loopt tijdens eb. Een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring om de natuurlijke schoonheid van het Waddengebied te ontdekken.

5. Bezoek de Oerd: Maak een wandeling door het prachtige natuurgebied het Oerd, met zijn duinen, kwelders en schitterende stranden. Een paradijs voor vogelliefhebbers!

6. Ontspan op het strand: Ameland heeft kilometers aan prachtige zandstranden. Geniet van de zon, bouw zandkastelen, maak een verfrissende duik in de zee en kom tot rust op een van de strandpaviljoens of beachclub.

7. Ga zeehonden spotten: Maak een boottocht en spo zeehonden die op de zandbanken rondom Ameland liggen te luieren. Een unieke kans om deze speelse dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

8. Bezoek het Maritiem Centrum Abraham Fock: Ontdek de maritieme geschiedenis van Ameland in dit boeiende museum. Leer over de scheepvaart, reddingsacties en de rijke cultuur van het eiland.

9. Ga paardrijden: Verken het eiland te paard en galoppeer over het uitgestrekte strand. Een onvergetelijke ervaring voor zowel beginners als ervaren ruiters.

10. Woon een demonstratie van de paardenreddingboot bij; Deze toont hoe het er vroeger aan toe ging bij nood. Tijdens de demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland trekken 10 stoere paarden de reddingboot met donderend geweld over het strand en door de branding in zee.